Broken Clouds

22.06°C

Gyula

Broken Clouds
Humidity: 82%
Wind: SE at 2.28 M/S
SP_WEATHER_CS
Light rain
15.23°C / 25.87°C
SP_WEATHER_P
SP_WEATHER_HEAVY_INTENSITY_RAIN
15.38°C / 26.52°C
SP_WEATHER_SZO
Moderate Rain
13.85°C / 22.6°C
SP_WEATHER_V
Light rain
11.64°C / 13.11°C

Látnivalók:

 

Európaszerte nevezetes és egyedülálló a Gyulai Várfürdő gyógyfürdő, amely több mint 15 medencével várja kedves fürdőzni és gyógyulni vágyó vendégeit. Itt mindenki megtalálja a maga számára megfelelő medencét a kicsiktől az idősebbekig egyaránt: gyógymedencék, élményfürdő, sportmedencék, valamint egy Wellness Centrum tarkítják a kínálatot. A nem régen történt felújítás óta a Gyulai Várfürdő Magyarország legjobb gyógyfürdői közé lépett elő. Számtalan szolgáltatását rendkívül kedvező áron kínálja.

A fürdő szomszédságában helyezkedik el Közép-Európa egyetlen épen maradt téglavára, ahol a Várszínház keretében egész nyáron színes előadásokkal szórakoztatják a közönséget. A várban múzeum és kilátó is működik. A vár körülötti füves területen rendezvények tömkelege nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra.

Szabad idejükben körbejárhatják a várost és megnézhetik Gyula nevezetességeit a várfürdő elől induló városnéző kisvonat utasaként.

Nem feledkezünk meg a sportolni vágyókról sem. A közelben lehetőségük van teniszezni, kajakozni, lovaglásra, horgászatra. Ezen helyekre külön kérésre elviszik az érdeklődőket.

Gyulától 6 KMre torkoll egymásba a Fekete- és Fehér-Körös, ahol szabadtéri fürdők vehetők igénybe. Út közben pedig érdemes megállni a gyulaiak által sűrűn látogatott gyümölcs standnál, ahol nonstop nyitvatartás mellett vásárolhatók különböző déligyümölcsök és üdítők.

Gyulai Várfürdő: négycsillagos strand- és gyógyfürdő az Almássy-kastély 8,5 hektáros, 200 éves ősparkjában. Minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújtanak a gyógy- és élménymedencék, a pezsgő- és hullámmedence, a gyermek-víziparadicsom, a csúszdák, a télen fedett 50 m-es versenyuszoda, valamint a wellness központ.

Bárdos-híd: A város legrégibb közúti hídja

Kossuth tér és környéke: Szökőkutak, A Világ teremtése mozaik és egyéb megkapó látnivalók. Nagyhíd (Kőhíd, Kapushíd), Világóra, Boldog Apor Vilmos szobra, 1956-os emlékhely.

A Gyulai Vár, Corvin János Múzeum: Közép-Európa egyetlen épen maradt téglavára - ma vármúzeum, 1964 óta nyaranként a Gyulai Várszínház előadásainak ad helyet.

1848-1849-es honvédtiszti emlékhely: A posztamensen álló kilenc szobor az 1849. augusztusában Gyulán elszállásolt, s október 6- án Aradon kivégzett 9 tábornokot szimbolizálja. (Szálláshelyeiket emléktáblák jelzik.)

Ladics-ház: A XIX.-XX. század értelmiségi, földbirtokos és tőkés vállalkozó életmódjának öt generációnát megőrzött bútorai, használati tárgyai, öltözete s szellemi emlékei.

Százéves cukárszda:- az ország legszebb biedermeyer cukrászdája, 1840-től folyamatosan működő cukrászműhely-múzeummal éss sok mai finomsággal.

Rádiótörténeti kiállítás

Kohán képtár. A gyulai, Kossuth-díjas festőművész alkotásai.

Szűz Mária kegy- és emléktárgyak gyűjteménye

Erkel Ferenc szülőháza, Erkel Ferenc Emlékház. A ház keleti falán Dürer-emléktábla annak emlékére, hogy Dürer Albert családja a középkori Gyula mellől,a már régóta a város részét képező Ajtósról származik.

Ferences romkert: Templom- és kolostorrom.

Hústörténeti Múzeum: A Gyulai Húskombinát Húsipari Üzemtörténeti Gyűjteménye.