Overcast Clouds

5.03°C

Gyula

Overcast Clouds
Humidity: 71%
Wind: S at 0.45 M/S
SP_WEATHER_H
Light rain
5.45°C / 8.47°C
SP_WEATHER_K
Moderate Rain
4.3°C / 8.79°C
SP_WEATHER_SZE
Moderate Rain
5.79°C / 8.08°C
SP_WEATHER_CS
Light rain
4.1°C / 5.17°C

Látnivalók:

 

Európaszerte nevezetes és egyedülálló a Gyulai Várfürdő gyógyfürdő, amely több mint 15 medencével várja kedves fürdőzni és gyógyulni vágyó vendégeit. Itt mindenki megtalálja a maga számára megfelelő medencét a kicsiktől az idősebbekig egyaránt: gyógymedencék, élményfürdő, sportmedencék, valamint egy Wellness Centrum tarkítják a kínálatot. A nem régen történt felújítás óta a Gyulai Várfürdő Magyarország legjobb gyógyfürdői közé lépett elő. Számtalan szolgáltatását rendkívül kedvező áron kínálja.

A fürdő szomszédságában helyezkedik el Közép-Európa egyetlen épen maradt téglavára, ahol a Várszínház keretében egész nyáron színes előadásokkal szórakoztatják a közönséget. A várban múzeum és kilátó is működik. A vár körülötti füves területen rendezvények tömkelege nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra.

Szabad idejükben körbejárhatják a várost és megnézhetik Gyula nevezetességeit a várfürdő elől induló városnéző kisvonat utasaként.

Nem feledkezünk meg a sportolni vágyókról sem. A közelben lehetőségük van teniszezni, kajakozni, lovaglásra, horgászatra. Ezen helyekre külön kérésre elviszik az érdeklődőket.

Gyulától 6 KMre torkoll egymásba a Fekete- és Fehér-Körös, ahol szabadtéri fürdők vehetők igénybe. Út közben pedig érdemes megállni a gyulaiak által sűrűn látogatott gyümölcs standnál, ahol nonstop nyitvatartás mellett vásárolhatók különböző déligyümölcsök és üdítők.

Gyulai Várfürdő: négycsillagos strand- és gyógyfürdő az Almássy-kastély 8,5 hektáros, 200 éves ősparkjában. Minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújtanak a gyógy- és élménymedencék, a pezsgő- és hullámmedence, a gyermek-víziparadicsom, a csúszdák, a télen fedett 50 m-es versenyuszoda, valamint a wellness központ.

Bárdos-híd: A város legrégibb közúti hídja

Kossuth tér és környéke: Szökőkutak, A Világ teremtése mozaik és egyéb megkapó látnivalók. Nagyhíd (Kőhíd, Kapushíd), Világóra, Boldog Apor Vilmos szobra, 1956-os emlékhely.

A Gyulai Vár, Corvin János Múzeum: Közép-Európa egyetlen épen maradt téglavára - ma vármúzeum, 1964 óta nyaranként a Gyulai Várszínház előadásainak ad helyet.

1848-1849-es honvédtiszti emlékhely: A posztamensen álló kilenc szobor az 1849. augusztusában Gyulán elszállásolt, s október 6- án Aradon kivégzett 9 tábornokot szimbolizálja. (Szálláshelyeiket emléktáblák jelzik.)

Ladics-ház: A XIX.-XX. század értelmiségi, földbirtokos és tőkés vállalkozó életmódjának öt generációnát megőrzött bútorai, használati tárgyai, öltözete s szellemi emlékei.

Százéves cukárszda:- az ország legszebb biedermeyer cukrászdája, 1840-től folyamatosan működő cukrászműhely-múzeummal éss sok mai finomsággal.

Rádiótörténeti kiállítás

Kohán képtár. A gyulai, Kossuth-díjas festőművész alkotásai.

Szűz Mária kegy- és emléktárgyak gyűjteménye

Erkel Ferenc szülőháza, Erkel Ferenc Emlékház. A ház keleti falán Dürer-emléktábla annak emlékére, hogy Dürer Albert családja a középkori Gyula mellől,a már régóta a város részét képező Ajtósról származik.

Ferences romkert: Templom- és kolostorrom.

Hústörténeti Múzeum: A Gyulai Húskombinát Húsipari Üzemtörténeti Gyűjteménye.